Rok 2012

29.03.2012 10:36

Dlho som neaktualizovala web. Nebola chuť. Ale s prichádzajúcou jarou a slnkom sa aj u nás začalo vyjasňovať a tak som si povedala, že teraz je asi najlepší čas sem nahodiť aj tie nie veľmi príjemné udalosti za posledné týždne.

V prvom rade sme boli veľmi smutní, keď sme zistili, že Dianka nám po krytí nezostala gravidná a že šteniatka teda nebudú. Tak ale to nieje zas žiadna strašná tragédia, to sa dá aj zopakovať, tak dúfam, že budúce háranie bude úspešnejšie.

Horšie sme to mali s našim najmladším GS Wizzym. 8. februára dostal torziu žalúdka, ktorú nevieme čo zapríčinilo, pretože nebol ani najedený ani nebol po nejakej extra záťaži...skrátka ale žalúdok sa pretočil. Našťastie ale nemáme kliniku ďaleko od domu a tak pohotový personál kliniky v Trnave pod vedením Iva Pašeka nám nášho Wizzyho zachránil. V poslednej chvíli, ale podarilo sa a Wizzko sa nám pekne pozviechal z operácie, doma bol vzorným maródom a po 1O dňoch hladovky začal aj pekne papať a naberať stratenú váhu. Keď sa trošku oteplilo a bolo sucho, dali sme ho už na dvor. A to bola tá smola!! Buď niečo našiel, alebo nám niekto neúmyselne položil na plot mäso pre psy a Wizzy to zožral aj s obalom. Vzhľadom na to, že ešte nemal všetko 100% zahojené, nemohol to sám vylúčiť. Tak sme leteli opäť na veterinu. Rýchly RTG a rozhodnutie o operácii. Jasné, že operovať!! Operácia fajn, ale už vtedy som z toho nemala dobrý pocit. Bolo vidno, že je to naňho už moc. Noc sme prežili, ale skoro ráno 3. marca náš Wizzko prehral svoj boj a odišiel za dúhový most za Otiskom :-(

Naša nádej do chovu tak druhý raz spadla ako domček z karát a tak nám nezostáva nič iné len ísť ďalej...ale ešte bude dlho trvať, kým dovolím domov doniesť nového psa.